dimecres, 7 d’agost del 2024

LA VIOLÈNCIA DE LA PERFECCIÓ



"La violència de la perfecció", així anomenava Clara Peya els efectes de perseguir la perfecció de forma obsessiva i com pot ser de dolorós i auto destructiu funcionar així.

El seu disc s'anomena Corsé (2023) i explora la llibertat de trencar limitacions, treien-se de sobre aquest corsé que sovint ens imposen o ens imposem.

Es gaudeix més quan podem atendre a allò que fem, sense voler ser perfectes. Ser més un mateix i saber posar el focus en el moment present i no tant en el resultat final. Si tenim cura del procediment, del pas a pas, assegurem les millors condicions per assolir el que ens proposem. 

Sense forçar-nos, respirant lliurement i gaudint del que fem, podem aconseguir el millor de nosaltres mateixes. 

Aquest és un principi fonamental de la Tècnica Alexander. I això és el que m'agrada posar a l'abast dels meus alumnes.

A les meves classes acostumo a dir: "No volem "perfecte", volem lliure". Això canvia la rigidesa pel dinamisme i obre un gran ventall de noves possibilitats. I d'entre totes, triem la que sigui més adient per aconseguir el que ens proposem, segons les condicions presents i preservant l'estat de llibertat. 

És preciós veure com aleshores aflora la creativitat, la bellesa i el potencial individual.

Tan sols entenc l'aprenentatge, l'autoconeixement i el ple desenvolupament de les nostres capacitats, quan és respectuós amb un mateix i es basa en la llibertat d'opció.

Gràcies Clara Peya per aquesta expessió. L'agafo tal qual, perquè crec que no es pot dir més clar: La violència de la perfecció. 


Imatge extreta de: https://www.meisterdrucke.es/impresion-art%C3%ADstica/French-School/420578/Los-efectos-nocivos-del-cors%C3%A9,-ilustraci%C3%B3n-de-La-Vie-Normale-et-la-Sant%C3%A9-por-el-Dr.-Jules-Rengade-%28n.1841%29-c.1880.html