diumenge, 7 d’abril del 2013

L'ART DE NEDAR


El vídeo del que us parlaré a continuació es titula The art of swimming. Fa referència a un mètode conegut com a Shaw Method, el qual va ser creat per Steven Shaw i Limor Shaw l’any 1994. Aquest mètode és fruit de l’experiència de Shaw en el món de la natació i de la seva formació  com a professor de Tècnica Alexander. La combinació dels dos camps el van portar a aplicar els principis de la Tècnica Alexander a la natació i com a resultes del seu treball, i amb l’ajut de Limor Shaw, es va consolidar aquest mètode tan interessant que aporta una nova visió a l’acte de nedar.
El vídeo és en anglès, està fragmentat en 6 parts i, entre d’altres coses, hi apareixen analitzats els diferents estils de natació (braça, crol i esquena). Es mostren els errors més comuns en cada estil i es proposen una sèrie de procediments per construir, pas a pas, una nova manera de nedar i entendre el moviment dins l’aigua; es combina el moviment i el repòs, i tant important és l’un com l’altre.
Des del meu punt de vista, és molt recomanable començar la sessió de natació amb la pràctica que es mostra a la part 2 minut 6.26. Saber aprofitar el suport de l’aigua i deixar-se lliscar afluixant allò que no és necessari i donar direcció al cap. I quan creus que ja no et mous, afluixes el coll una mica i el cap guia el cos endavant i et segueixes movent!! Aquesta és una pràctica que sustentarà les bases de qualsevol dels estils que realitzem un cop ens posem a nedar.


Els continguts que apareixen en cada una de les parts del video són:

·         Presentació del mètode Shaw
The art of swimming part 2
·         Continuació de la presentació
·         La Braça (breastroke). A partir del minut 2’05

·         La Braça (continuació)
·         Crol (crawl). A partir del minut 5’20

·        Crol (continuació)
·         Esquena (backstroke). A partir del minut 5’17

·         Esquena (continuació). Fins al  minut 4’11
·         Presentació sobre la Tècnica Alexander. A partir del minut 4’11

·         Continuació de la presentació sobre la Tècnica Alexander