divendres, 3 de maig del 2013

Serenitat en el Moviment




Aquesta fotografia és de l’espectacle Estilo Internacional de Sergi Fäustino realitzat a Montemor (Portugal).
És una imatge preciosa que mostra perfectament a què em refereixo quan parlo de Serenitat en el Moviment. Quan el moviment té aquesta qualitat el gest esdevé harmònic, fluid i elegant.
No té a veure amb la velocitat del gest, de si és ràpid o lent. És més aviat quelcom referent a la coordinació general de l’organisme. Hi ha serenitat quan les coses passen en l’ordre adient i no hi ha interferència en la simultaneïtat. Hi ha sincronia entre funcions i per tant harmonia.
Aquesta qualitat, la serenitat, es dóna quan som capaços d’activar la tensió justa i necessària i desactivar aquella que no ho és, en la realització de les nostres accions. Quan això passa, el cap el coll i el tronc guarden una relació d’equilibri i això manté una qualitat dinàmica fruit d’una bona organització. Podem mirar altres exemples, a més del de la foto que he posat jo, exemples com el de Michael Jordan en el seus fabulosos tirs, Messi en les seves espectaculars jugades i molts d’altres personatges destacats per les seves habilitats, i en tots, trobarem això en comú: una bona relació de cap, coll i tronc, el que en Tècnica Alexander anomenem “Control Primari”.
Hi ha persones que tenen la capacitat innata de no destorbar el “Control Primari” i d’altres que amb l’ajut de la Tècnica Alexander desenvolupen l’habilitat d’aprendre a respectar aquest subtil equilibri per assolir les seves fites tot perfeccionant les seves habilitats.
En el cas de Messi, Michael Jordan, o Kilian Jornet, per citar-ne alguns de coneguts, a més d’aquesta habilitat innata de què parlava, la natura els ha dotat d’unes qualitat excepcionals.

Clica a "mirar vídeo",  i veuràs com la serenitat no té a veure amb la rapidesa en què es dóna el moviment.
Pel meu gust, millor mirar-ho en silenci. La música atabala una mica  : )