dilluns, 13 d’abril del 2020

ESPAI REAL / ESPAI VIRTUAL



Enyoro la gent i els alumnes amb qui comparteixo coneixements i bones estones. Ells són un fort estímul pel meu aprenentatge. Posar mans, deixar-nos reposar, obrir i anar amunt, sentint que la respiració s'allibera i es torna serena... aixxxxx..... i aquella sensació quan tot es torna fàcil. Quan tot flueix i una cosa va venint rere l'altra.....

Els dies de confinament han incrementat l'ús dels ordinadors i dels telèfons. Sovint amb l'ús de la tecnologia apareix un desequilibri atencional que comporta l'oblit d'un mateix. La tasca que es fa ocupa tant d'espai en el nostre pensament que es perd la noció del temps, de l'espai, i del propi cos.

Quan el nostre cos es desorganitza s'entorpeix el seu funcionament. Les nostres capacitats queden minimitzades, tot es torna feixuc i més complicat del que en realitat podria ser. Alguns senyals que el  cos ens envia (molèsties, dolors, incomoditats, sensació de fatiga, tensió ....) ens han de servir per aturar-nos i fer-nos recordar que l'acció que estem realitzant aflora del nostre cos, del seu moviment i de la pulsió per manifestar-se. 

En l'acció que fem estem presents!

Tenim un suport, la cadira, el sofà, el llit... Podem reposar-hi. 
(Dona't temps per pensar-hi, no corris llegint.) 

Estem en un entorn que ens envolta i ens reserva espai damunt del nostre cap.
(Pren consciència del que tens al davant, als costats, darrera teu i de l'espai que tens al damunt.)

Si reposem, ampliem l'angle de visió i afluixem una mica, el nostre organisme tendirà a desplegar-se.

Quan treballem amb una pantalla, tanquem l'angle de visió, el cap perd direcció i en comptes d'anar amunt, cau endavant i avall. L'esquena s'encongeix i s'oprimeixen els òrgans, el sistema nerviós i la respiració.
  
Ara més que mai cal connectar amb un mateix. Mantenir la nostra presència. Cal enfortir el desig d'anar amunt. No perdre el món de vista, parar i reposar. Connectar amb allò que ens envolta i afluixar per deixar que el nostre organisme es desplegui. 

No sempre cal l'ajut d'unes mans per aconseguir-ho. Desperteu el desig d'anar amunt. Que el confinament i l'ús de les tecnologies no ens encongeixi!

Espero que ens retrobem aviat!  : )